-->

28 Mart 2016 Pazartesi

THE DIVISION'DA DAHA ETKİLİ OLABİLMENİZ İÇİN BİRKAÇ ÖNERİ


Anlatacak çok şey, yaşanacak çok macera var...

Eğer bir süredir The Division'da vakit geçiriyorsanız, oyun mekaniklerinin sadece ateş etmek ve siper almak üzerine kurulmadığını biliyorsunuzdur. Bilmiyorsanız da üzülmeyin, yakında karşınıza bu mekanikleri bilen bir Rogue çıkacak ve gerekli eğitimi verecektir.
The Division'da, özellikle de PvP'de başarılı olabilmek için iyi bir silah ve bolca sağlığın yanı sıra dikkat etmeniz gereken başka faktörler de var.

Ekipmanınızı dikkatli seçin!

The Division'da, hele ki Dark Zone'da başarılı olabilmek için doğru düzgün ekipmanlarasahip olmanız gerekiyor.
Ekipman derken silahlarınızdan değil, zırh ve istatistik değeri veren, üzerinize giydiğiniz 6 parçadan bahsediyorum.
Kullandığınız ekipmanlar bir kere sarı (high-end) olmalı, onu bir kere yazalım. İşin inceliği ise küçük detaylarda saklı.
PvP ve PvE için iki farklı set dizebilirsiniz. Özellikle Elite düşmanlara daha fazla hasar vermenizi ve onlardan daha az hasar almanızı sağlayan eşyalar dungeon/zindan'larda çok işe yarıyor. Fakat uğraşamam diyorsanız PvP için yaptığınız sağlam ekipman dizilimleri ile PvE'de de en zorlu görevlerin tozunu attırabilirsiniz.
Ki, burada asıl önemli olan noktaya geliyorum. PvP'de kullandığımız ekipmanlarda neye dikkat etmeliyiz?
Özet olarak geçmek gerekirse Armor, critic (şans ve hasar), yeterli sağlık ve sağlam hasarvermek.
Buna ulaşmanın en kolay, belki de tek yolu oyundaki craft sistemini kullanmak. Çelik yelek, maske, dizlik, çanta, eldiven ve tabanca kılıfından (holster) oluşan ekipmanlarınızı dizerken olabildiğince yüksek armor/zırh verenleri bulmaya çalışın. Armor'u en az 4500-5000 ve%55-60 gibi tutmaya çalışın. (inventory sayfasını açıp sağ üstten character'e girin ve aşağıdaki listenin survivability bölümünde armor'u bulun. Değerlerinizi buradan takip edebilirsiniz.) Armor değerleriniz ne kadar yüksek olursa düşmanlarınızın verdiği hasarı o kadar indirgeyebilirsiniz.
Not: Armor'da ulaşabileceğiniz en üst seviye %65'tir.
Bunun yanı sıra critical hit chance ve critical hit damage özelliği veren eşyalar verdiğiniz hasarı ciddi derecede arttıracaktır. Fakat bu özelliklere sahip eşyaları bulabilmek ciddi baş ağrısı da olabilir.
Ekipmanınızı dizdiğinizde sahip olduğunuz değerler en az 160-180 K DPS ve 70-80 K Health olursa büyük sıkıntılar yaşamazsınız. Electronics//Skill Power'ı ise şimdilik çok fazla dert etmeyin. Çünkü PvP'de yeteneklerinizi sağlık ve CC olarak kullanmak şimdilik en iyi tercih olarak gözüküyor.

DPS her şey demek değildir

Ekipman konusunda hayatta kalma işinde ciddi adımlar attıktan sonra bu sefer de hasar vermeye odaklanmamız gerekiyor. Bunun için tahmin ettiğiniz üzere önce iyi silahlara sahip olmalısınız.
LMG sınıfındaki Pahkan, PvE için harika bir seçim. Fakat PvP'de işler değişiyor. Yanınızda iyi bir marksman rifle (M44 ya da M1A candır), çekiç gibi bir assault rifle (Black market AK 74şimdilik en iyi tercih gibi gözüküyor) ve kaliteli bir SMG bulunmalı (Vector ACP ya da Navy MP5 N).
Hangi silahları seçeceğiniz tabii ki size kalmış, fakat dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta var. O da silah modları.
Silahınıza mod takarken bazı parçaların DPS'i çoşturduğunu göreceksiniz. Mesela daha fazla mermi ve daha fazla atış hızı veren şarjör gibi. Fakat yüksek DPS değeri her şey demek değil.
DPS hesaplanırken şarjördeki tüm mermilerin hedefi bulduğu ön görülür. Fakat iş gerçek rakiplere ateş ederken değişir.
Silahınıza takacağınız modları yanınıza alın ve poligona inin. Sonrada o silahı en iyi şekilde kontrol etmenizi sağlayan modları teker teker deneyin. Silahınızın karakteristik özelliklerini öğrendikten sonra (nasıl tepiyor, ne tarafa tepiyor, imleç ne kadar açılıyor vs...) yapmanız gereken ise küçük dokunuşlarda bulunmak ve silahın ateşe derken kendisini kaybetmemesini sağlarken ona biraz da critical hit chance ve critical hit damage özelliği veren eşyalar eklemek.

Yetenek, Talent ve Signature Skill

The Division'ın PvE ve PvP bölümlerinde farklı yetenek dizilimleri yapmak şart.
Oldukça zorlayıcı Challenge Mode'ları başarı ile tamamlamak için takımınızla uyum içinde olmanız gerekiyor. Ki, aynı şey PvP için de geçerli.
Challenge Mode'a girerken ekipteki en az iki kişide CC (crowd control) bulunmalı(flashbang'li sticky bomb, elektrikli ya da alevli turret, Gas Charge modlu seeker mine gibi...). Çünkü üzerinize gelen düşman akınlarını, özellikle de pompalı tüfek taşıyan abileri oldukları yere çivilemek neredeyse tek seçeneğiniz.
Bunun yanı sıra bir kişi de medic rolünü üstlenirse işiniz oldukça kolaylaşacaktır.
Smart Cover sayesinde kullandığınız siperlerden ekstra hasar verme ve daha az hasar alma konusunda yararlanmak, CC'lerle düşmanlarınızı sürekli sersemletmek, heal atarak arkadaşlarınızı kollamak ve doğru zamanda kullanılan Pulse ile takımın verdiği hasarı yükseltmek PvE'de başarıya giden yolun kapısını açacaktır.
PvP'de ise yetenek seçimi yaparken takımla mı, yoksa yalnız mı oynadığınıza göre farklı seçimler yapmalısınız.
PvP'de tek başınıza oynuyorsanız ve Rogue olacaksınız önceliğiniz kaçarak hayatta kalmakolmalı. Bu yüzden kaçış konusunda büyük yardımı dokunan elektrikli ya da alevli turret en iyi dostunuz olabilir.
Bunun yanı sıra Pulse ile etrafınızdaki oyunculardan haberdar olabilir, onların attığı Pulse'u iptal edebilir ve bir anda verdiğiniz hasarı ciddi ölçüde arttırabilirsiniz.
Tek başına Rogue olacaklar için Pulse, Heal (overdose) ve Turret üçlüsünden oyun tarzlarına uygun olan iki tanesini seçmelerini öneririm.
Signature Skill konusunda ise 15 saniyeliğine %80 daha az hasar almanızı ve %30 daha hızlı hareket etmenizi sağlayan Survivor Link'i tek geçerim.
Takım olduğunuzda ise daha agresif bir yetenek seçimi yapabilirsiniz. Takımdaki en az bir kişide Pulse olmalı, ki düşman hareketlerini önceden gözlemleyebilin. Ayrıca flashbang modlu sticky bomb ile rakiplerinizi bir süreliğine kör ederek avantaj sağlayabilir, Tactical Link ile tüm takımın hasar gücünü ciddi oranda yükseltebilir ve başarılı bir medic (Defibrillator, Overdose, Life Support, Recovery Link vs...) ile ölmek üzere olan dostlarınızı kaldırıp iyileştirerek takımı bir arda tutabilirsiniz.
Talent seçerken ise şunu unutmayın. PvE'de karşılaştığınız NPC'ler her ne kadar zorlu ve zaman zaman sürpriz yapan düşmanlar olsa da asıl olay PvP'de yaşanıyor. Çünkü karşınızdaki bir insan ve ne yapacağı, nasıl yapacağı, ne kadar etkili yapacağı tamamen muamma.
Kullanabileceğiniz 4 Talent için önerim:

           MEDICAL
  • Adrenaline
Sağlığınız tam dolu değilken medikit kullandığınızda ekstra sağlık kazanırsınız.
  • Battle Budy
Ölmek üzere olan takım arkadaşınızı kaldırdığınızda ikinizde 10 saniyeliğine %50 daha az hasar alırsınız.
  • Cricital Save
Sağlığınız ciddi derecede azken medikit kullandığınızda aldığınız hasara karşı direnciniz %40 artar.
  • Combat Medic
Medikit kullandığınızda aldığınız sağlığın %40'ı 20 metre civarınızdaki arkadaşlarınıza da eklenir.
  • Strike Back
Sağlığınız azaldığında yetenek bekleme süreniz de azalır.

TECH
  • Tactical Hardware
Bir siperden diğerine geçişinizi tamamladığınızda 10 saniye boyunca kat ettiğiniz metre kadar %2 daha fazla hasar verebiliyorsunuz.
  • Fear Tactics
Herhangi bir düşmana şok (elektrik) uyguladığınızda %30 şansla onun 10 metre yakınındaki tüm hedefleriniz de şoktan etkileniyor.
  • Wild Fire
Bir düşmanı yaktığınızda %30 şansla onun 10 metre yakınındaki diğer düşmanlar da yanıyor.

SECURITY
  • On the Move
Hareket ederken bir düşmanı öldürdüğünüzde 10 saniye boyunca %30 daha az hasar alırsınız.
  • Chain Reaction
Birden fazla düşmana patlayıcı ile zarar verdiğinizde patlamadan %40 daha çok hasar alırlar.
  • One is None
Kafadan yaptığınız vuruşlarda %50 şansla mermi harcamazsınız.

This post have 0 [blogger]


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

recentcommentslide