-->

17 Mayıs 2016 Salı

GAME OF THRONES 6. SEZON 4. BÖLÜM İNCELEME





GAME OF THRONES: "BOOK OF THE STRANGER" İNCELEMESİ


UYARI: AZ SONRA OKUYACAĞINIZ YAZIDA BÖLÜM VE SEZONUN GİDİŞATI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ SPOİLER BİLGİLER YER ALMAKTADIR.


"Book of the Stranger" adındaki dördüncü bölüm, isminden biraz uzak olaylara vesile oldu diyebiliriz. Daenerys'in kurtuluşu için kafamızda çok başka fikirler olsa da, en azından tekrar yoluna dönecek olmasına sevindim açıkçası. Çünkü gereksiz olaylar gibi görünen birçok şey, aslında önemli bir nokta ile bağlandı ve sorun çözüldü.
Uzun zaman önce kaybettiği Dothraki ordusunu yeniden kazandı denebilir. Yaptığı şov da görülmeye değerdi doğrusu. Aslında Daenerys'in yanıp yanmadığı bilinmeyen bir nokta. Yanlış hatırlamıyorsam kitapta böyle bir detaya hiçbir zaman yer verilmemişti ve yalnızca televizyon dizisinde bunu görmüştük. Fakat bu sefer gözümüze sokuldu. Kimsenin uzun süre bu sahneyi unutabileceğini düşünmüyorum.


Emilia Clarke as Daenerys Targaryen on Game of Thrones

Tabii hemen şunu da belirtmek gerek, sahnenin oluşumu ve koca koca adamların daha yangının başındayken koşup kaçamaması gibi detaylara değinirsek, saçma sapan bir sahne olduğunu da söylememiz gerekir. Tamam önceden hazırlanmış bir tuzağa çekilmişlerdi fakat gerçekten güçlü onlarca erkeğin bir kapıyı kıramamaları, hele ki hayatları tehlikedeyken can havliyle bile bunu yapamamaları büyük bir senaryo kolpası gibiydi.
Eh, yine de anlatılmak istenen anlatıldı. Daenerys, Dothrak'lara gerekli mesajı verdi ve yeniden hepsinin saygısını kazandı. Yaşananlar dilden dile dolaşacak ve zamanı geldiğinde Daenerys, ordusuyla birlikte Westeros'taki asıl savaşına doğru yola çıkacaktır.
Dönelim Sansa, Jon buluşmasına. Uzun zamandır en azından Arya'nın (Ki hayatının gidişatını gördükçe geri dönmesini hiç istemez oldum.) ya da Sansa'nın yarım abileri Jon Snow ile bir araya gelmesini istiyorduk. Birkaç kez bunun kapısından da dönmüşlerdi ve sonunda Sansa-Jon buluşması gerçekleşti. Sansa'nın tüm yaşadıklarının ardından intikam ateşiyle savaş istemesi de, karakterindeki tüm değişimi gözler önüne serdi.

Kit Harington as Jon Snow and Sophie Turner as Sansa Stark in Game of Thrones

Sansa artık büyük bir kadın. Olgunlaşmayı başardı ve şımartılmış çocukluk hallerinden kurtuldu. Artık Westeros'ta dönen tüm çarkların nasıl işlediğini anlamaya başladı. Buna uygun hareket ettiği sürece yeni favori karakterlerimizden biri olacağı kesin.
Sezonun gidişatında da geçtiğimiz haftalarda değindiğim gibi kadınların yükselişi göze çarpıyor. Sansa, Arya, Cersei, Yara ve daha birçok karakter yükselmeye devam ediyor. Muhtemelen hikayenin sonunda ayakta kalanlar çoğunlukla kadınlar olacak.
Peki bu Jon-Sansa buluşması nelere yol açacak? Sansa'nın bölümde üzerine basa basa söylediği gibi, Winterfell'in gerçek sahiplerine dönmesini sağlayacak. Bu en önemli nokta. Ayrıca muhtemel bir Rickon operasyonu da düzenlenecek. Ardından da Bran'in de eğitimini tamamlayıp yola koyulmasıyla muhtemelen kardeşler evlerinde birbirlerine kavuşmuş olacak. Jon Snow'un bu kardeşlikteki yeri ise Bran'in gerçekleri görmesiyle birlikte farklı bir boyut kazanacak.
Bölümün ardından artık bu sezon beklentilerimizi Daenerys ile Jon'un bir araya gelmesi üzerine kurmaya başladık. Zaten gelmek zorunda gibiler. Eğer teoriler doğruysa, belki kısa vadede değil ama uzun vadede yolları kesişmek durumunda.
Önümüzdeki hafta yayımlanacak olan The Door adlı bölümün fragmanına göz atarsanız, Bran'in Üç Gözlü Karga tarafından söylendiği gibi rüyalar alemine fazla daldığını farkedeceksiniz. Burada da zaten asıl savaşın yaşanacağı kişileri görüyor. White Walkers!

Emilia Clarke as Daenerys Targaryen in Game of Thrones

Doğal olarak bu savaşta Dünya'da varolan tüm askerlere ihtiyaç var gibi. Daenerys, Dothrak'ları da saflarına katmayı başararak önemli bir işe imza attı. Şimdi sıra Jon'da. Kuzey'i Winterfell'i yeniden almak için birleştirmek ve kendi altında kalabalık bir orduya sahip olmak durumunda.
Gelelim King's Landing'de yaşananlara. Öncelikle şunu belirtmek gerek, Cersei'nin Olenna'ya yalan söyleyip söylemediğinden emin değiliz. Tommen annesine bir şeyler fısıldadı ama burada gerçekten de Margaery'nin Walk of Shame'inden mi bahsediyordu bilmiyoruz.
Eğer High Council'de Cersei'nin bir numara yaptığını düşünecek olursak, politika ve siyasette oldukça deneyimli olan Olenna'nın bu yemi kolayca yutması kötü oldu. Safça bir hareketti bile denebilir. Planlar garip şekilde işliyor ve eğer Tyrell ailesi King's Landing'e saldırıp High Sparrow'u öldürürse, bu süreçte hain ilan edilebilir ve idam edilebilirler. Cersei bunu planlıyor olabilir. Belki de senaristler hiç böyle bir olaya girişmeden yalnızca savaşı kazandırmaya çalışıyor da olabilir. Artık her şeyin altında bir hinlik aramaya başladık. Yine de Tyrell ailesinin bu savaştan kârlı çıkamayacağını düşünüyorum.

Finn Jones as Loras Tyrell and Natalie Dormer as Margaery Tyrell in Game of Thrones

Son olarak da Littlefinger'a değinelim. Kendisini uzun zamandır göremiyorduk ve altıncı sezonda ilk kez, bir kez daha Robin Arryn'i kandırırken izledik. Robin de sosyopatlık konusunda dizinin önemli karakterlerinden biri. Şanslıyız ki Littlefinger'a fazlasıyla güveniyor ve Littlefinger da kendisini parmağında oynatıyor. İstediklerini yaptırmak konusunda da ustalaşmış bir isim olduğu biliniyor. Yine de yaptıklarını hangi amaçla yaptığını anlayamıyorum.
Derdi Sansa'nın yaşadıklarından sonra Kuzey'e saldırıp Ramsay Bolton'a savaş açmaksa, önemli bir hamle sayılabilir. Fakat yalnızca son sezonda yaşananları bağlamaya çalışan bir hikaye örgüsü ile karşılaşırsak da şaşırmamak gerek. Zor durumda kalmayı sevmeyen bir karakter ve hikayenin başından beri hiç değişmeyen iki isimden biri Littlefinger. Diğeri de tabii ki Varys.
Önümüzdeki hafta Iron Islands için bir taht kavgası izleyeceğiz. Theon Greyjoy'un evine dönmesi ve kız kardeşi Yara'yı taht için destekleyeceğini açıklamasıyla birlikte, amcalarıyla amansız bir yarışa girecekler. Sonuç normal şartlarda biliniyor ama belki işler değişebilir. Bu yüzden bu konuya önümüzdeki hafta değinmeyi tercih ediyorum açıkçası.
Bu bölümün de sonuna geldik ve olaylar gerçekten abartı hızlı ilerlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda da söylediğim gibi sanki hikayeyi bir an evvel toparlamak ister gibi bir görüntüleri var. Neden böylesine bir acele içerisine girdiğimizi bilmiyoruz ama şimdilik bu durumdan şikayetçi değiliz. Olur da dizi beklediğimizden erken sona ererse, şikayet dilekçelerimizi HBO'ya sunuyor olacağız.
Haftaya görüşmek üzere!

  • +Jon ve Sansa'nın bir araya gelmesi
  • +Daenerys'in önemli hamlesi
  • +Cersei ile Olenna sahneleri
  • +Tormund'un Brienne'i kesmesi

  • -Khal'ların ölüm sahnesi


[review] [content title="1FilmDizi.Blogspot.Com.Tr" label="Müthiş!"]Book of the Stranger izleyicilere uzun zamandır bekledikleri bir buluşmayı izlettirdi. Sansa ile Jon'un bir araya gelmesi, Stark hanesinin sevenlerini oldukça mutlu etti. Tabii bu süreçte bazı kayıplar da olmadı değil. Daenerys'in kazancı ise bölümün en önemli sahnesiydi belki de. [/content] [item value="10"]Seneryo[/item] [item value="9"]Görsel[/item] [item value="9"]Ses[/item] [item value="10"]Oyunculuk[/item] [item value="10"]Site Puanı[/item] [/review]

This post have 0 [blogger]


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

recentcommentslide