-->

2 Nisan 2016 Cumartesi

Deadpool Çizgi Roman inceleme


Reynols’un muhteşem desteğiyle birlikte Deadpool, günümüzün en popüler çizgi roman karakterlerinden biri konumunda. Hey sen has hayran! Şu adamı sadece filmi ile değil de, her türlü çizgi roman serisinden takip etmek istemez misin? JBC Yayıncılık da Deadpool basmaya bu kadar coşmuşken.
Biz de oturduk efenim, nacizane suikastçimizin gelmiş geçmiş tüm serilerini yıllık sıralarına göre aşağıya dizdik. Üstelik geçen Thor yazısı gibi güncel dizilimi değil, karakterin direk en başından aldık okuma sırasını. Elimize 250 küsür sayılık bir Deadpool arşivi çıktı.
Hazırsak dalalım isteriz:
DEADPOOL VOL 1 – 1. VE 69. SAYILAR ARASI
803178-deadpool__54__kebbin__00
Yıllar: 1997 – 2002
Deadpool’un yavaş yavaş piştiği, kişilik olarak kendine geldiği başlangıç serisi maalesef ki günümüz Wade Wilson havasını veremiyor. Lakin karakterin geçmişini epey detaylı öğrenme amacındaysanız, ilk girişmeniz gereken yer burası. Zira ileride karakterin geçmişine değinen başka bir seri olmayacak.
DEADPOOL VOL 2 – 1. VE 63. SAYILAR ARASI
lets-be-friends
Yıllar: 2008 – 2012
İşte gerçek Deadpool! Troll, psikopat ve alabildiğine komik! Artık paralı suikastlik mesleğinden epey bir uzaklaşan kahramanımız yeni tatlar peşinde. Yeni olduğu kadar da farklı olmak zorunda tabi ki. Deadpool’un en çılgın 63 sayısının burada olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Aynı zamanda evrendeki varlığının değerlendiği vakitler…
DEADPOOL VOL 3 – 1. VE 45. SAYILAR ARASI
DeadpoolWired
Yıllar: 2013 – 2015
Karakterimizin artık suyu çıkıyor. Deadpool evrenin en önemli parçalarından biri haline geliyor. Göndermeler, konuk oyuncular, dalgalar, şakalar gırla. Marvel Now döneminin modern serisi, diğer yandan Deadpool’un da global ününü getiren iş oluyor. Milyonların film için Fox’un kapısına yattığı zamanlara denk geliyor da kendisi.
DEADPOOL VOL 4 – 1. VE GÜNÜMÜZ ARASI
Deadpool_Vol_4_1
Yıllar: 2016 – Günümüz
Hayırlısıyla güncel çizgi romanlara yetiştik. Deadpool’u en ince ayrıntısına kadar biliyor ve takip ediyor konumdasınız. Her türlü kankanızla rahatlıkla Deadpool sohbeti kurabilirsiniz. Fakat iş burada elbet bitmedi. Her şey yeni başlıyor. Şöyle ki:
BONUS: VE TABİ OLMAZSA OLMAZ MİNİ SERİLER
lSqm2Um
Deadpool aslen mini eventleriyle bilinen bir adam. ”Deadpool şunu öldürüyor, bunu kesiyor, ha onu da doğruyor” serilerinden bahsediyoruz. Çoğu paralel evrende geçer. Ki onlar işin sınırına ulaşan eserlerdir. Yazarların Wilson’la ne yapacağını bilemediği eserler.
Biz yardımcı olmak adına her mini serinin hangi evrende geçtiğini de parantez içine aldık. Rahatlıkla takip ediverin:
Deadpool & Cable: 2010 (Ana Evren)
Deadpool vs Carnage: 2014 (Ana Evren)
Deadpool vs Thanos: 2015 (Ana Evren)
Deadpool – Art of War: 2014 (Paralel Evren)
Deadpool’s Secret Secret Wars: 2015 (Paralel Evren)
Deadpool Classics Killustrated: 2013 (Paralel Evren)
Deadpool Corps: 2010 (Ana Evren)
Deadpool Kills Deadpool: 2013 (Paralel Evren)
Deadpool Kills The Marvel Universe: 2011 (Paralel Evren)
Deadpool – Wade Wilson’s War: 2010 (Paralel Evren)
Deadpool Suicide Kings: 2009 (Ana Evren)
deadpool-suicide-kings
Başta belirttiğimiz JBC Yayıncılığın Deadpool basımları (reklam almıyoruz) genellikle yukarıda saydığımız mini serilerden oluşuyor. Her türlü çizgi roman mağazasında kolaylıkla bulabilirsiniz. Deadpool açlığınıza bir nebze derman olabildiysek ne mutlu bize!

This post have 0 [blogger]


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

recentcommentslide