-->

10 Mayıs 2016 Salı

GAME OF THRONES 6. SEZON 3. BÖLÜM İNCELEME

GAME OF THRONES: "OATHBREAKER" İNCELEME

UYARI: AZ SONRA OKUYACAĞINIZ YAZI TAMAMEN SPOİLER BİLGİLERLE DOLUDUR. BU YÜZDEN ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜ İZLEMEDİYSENİZ OKUMANIZI TAVSİYE ETMİYORUZ.



Game of Thrones hayranları bu haftayı merakla bekliyordu. Bunun sebebi de Jon Snow'un yeniden hayata dönmesiydi. Ardından olacaklar bayağı merak ediliyordu.
Peki ne oldu? Açıkçası pek de bir şey olmadı diyorduk ki, bölümün sonunda yaşananlar işleri tamamen değiştirdi. Çünkü geçtiğimiz hafta tahmin ettiğim gibi Jon Snow, ölümünün ardından görevini tamamladığını düşünerek Lord Commander ünvanını bir başkasına devretti.
Artık alacağı kararlar tamamen Duvar'dan bağımsız olacak. Muhtemelen de yabanilerle birlikte manevi babası Ned Stark ve ailesinin öcünü almak isteyecek. Yani ilk iş Winterfell'e girmesi olacak.

Bunu zaten Ramsey Bolton sahnelerini izlerken de anladık aslında. Zira konuşulanlar direkt olarak Jon Snow ve Winterfell'e yapabilecekleriyle ilgiliydi. Tabii ardından da işin içine merak edilen bir karakter girdi. Rickon Stark! Kurtu öldürülen Rickon düşebileceği en kötü yere düştü gibi. Umber ailesi tarafından Ramsey Snow'a hediye edildi. Ramsay'in kendisine neler yapabileceğini merak ediyorum. Bu sezonda da Ramsey'e uyuz olmaya devam edeceğiz gibi duruyor. Fakat tahminim bu sezonun sonunda Ramsey'in feci şekilde öldürüleceği yönünde. Muhtemelen bir Winterfell savaşı sırasında.
Bu haftaki yazıda teorilerden de fazla bahsetmek istemiyorum ama özellikle Tower of Joy'da yaşananlar ilginçti. Ned Stark'ı Ser Arthur Dayne ile dövüşürken izlemek ve olayların aslını öğrenmek önemliydi. Bu süreçte de Bran, uzun zamandır babası ile ilgili anlatılan bir hikayenin pek de doğru olmadığını görmüş oldu. Zira Ned Stark, Arthur Dayne tarafından öldürülmek üzereyken Howland Reed tarafından sırtından bıçaklandı ve öldü.




Tam bu sırada da kulenin içerisinde Ned'in kardeşi Lyanna'nın çığlığı duyuldu. Bu aslında kendisinin içeride doğum yapmakta olduğunun kanıtıydı diyebiliriz. Çünkü içeride tek başına ve durduk yere bağırmıyorsa, birçok kişinin teorisinde olduğu gibi Jon Snow ve Meera Reed'i doğurmakta. Bölümde bunu göremememiz biraz sinir bozucuydu belki ama eğer bunu da görmüş olsaydık, Jon'un kimin çocuğu olduğunu tam anlamıyla öğrenmiş olacaktık ve bu da hikayenin sonu anlamına gelecekti. Bu yüzden bunu bir eksi olarak görmek çok saçma olur.
Görünüşe göre Jon ile Meera (Bran ile gezinen kızdan bahsediyoruz.) kardeşler. Zaten tipleri de bir hayli benziyor. Uzun zamandır bunun dikkatimi çektiğini de söylemek durumundayım. Sanki Jon Snow'un kadın hali gibi. Teoriye göre Lyanna ikiz doğuruyor ve çocuklardan birini Ned, diğerini Howland Reed alıyor ve yetiştiriyor. Çünkü eğer Targaryen çocukları olduğu söylenirse, iki çocuk da Robert tarafından öldürülecekti.
Bunların dışında da tabii ki önemli olan tek şey Tommen'ın Highpriest tarafından yavaş yavaş beyninin yıkanmasıydı. Tommen saf bir çocuk ve rahip de içindeki iyiliği sonuna kadar sömürmeyi hedefliyor. Çünkü yaklaşan bir savaşa girmek üzere olduklarını biliyor. Zaten sürekli devrim yapmaktan bahsettiğini düşünecek olursak, Lannister'ların sonu çok ilginç bir şekilde kendi ellerinden gelebilir gibi görünüyor.




Unutmadan bölümde Arya'nın gözlerinin açılmasını da gördüğümüzü hatırlatmamız gerek. Körken dövüşmeyi son derece iyi şekilde öğrenen Arya, gözleri açıkken muhtemelen Westeros'un ve hatta tüm dünyanın en iyi savaşçılarından biri haline gelecektir diye düşünüyorum. Fakat şunu da söylemek gerek, Arya'nın gözlerinin açılış hikayesi kitapta bir hayli farklıydı. Dizi kitaptan iyice uzaklaşırken, muhtemelen bu konuda da tepkileri üzerine çekmeye başlayacaktır.
Zira yapımcıların tek dertlerinin hikayenin ilerleyişini hızlandırmaya çalışmak olduğunu düşünmeye başladım. Hatta George R.R. Martin'in yeni kitapları geciktirmesinin temel sebebinin de artık yazacak bir hikayesinin kalmamasına dayandığı söylenebilir. İşler artık sona ermek üzere ve 500'er sayfalık en azından iki kitap daha gelecek. İçerisinde neler anlatılacak bilemiyorum.

Bu haftaki bölümle ilgili söylenebilecek çok bir şey ne yazık ki yok. Çünkü bölüm gerçekten bir geçişe sahne oldu. Olaylar biraz duruldu ve yeni olaylar inşa edilmeye başlandı. Özellikle bir süre King's Landing'de olacakları izleyeceğimiz kesin. Ayrıca Meeren ve Daenerys'in hikayesi de işlenmeye devam edilecek. Bir sonraki bölümün fragmanını izlerseniz işin içine Sansa ve Littlefinger'ın da girdiğini görebilirsiniz.




Şimdilik bölümle ilgili söylenebilecekler bu kadar. Beğendim mi diye soracak olursanız, vereceğim cevap karmaşık olacaktır. Beklediğim tada sahip, geçişlerle dolu bir bölümdü. Her bölüm inanılmaz olaylar beklemek pek de mantıklı değil zaten. Jon Snow'un erken dirilmesinin sebeplerinin işleneceği tüm sezon sona erene dek de arada sırada böyle bölümler gelmeye devam edecek gibi.

  • +
    Jon'un beklenen kararı vermesi
  • +
    Ramsay'in hediyesi
  • +
    Tower of Joy flashback'i

  • -
    İşler gereksiz hızlandırıldı gibi

[review] [content title="1FilmDizi.Blogspot.Com.Tr" label="Harika"]Oathbreaker'ın sonunda Jon'un söyledikleri aslında olayların nereye doğru gideceğini bize gösterdi denebilir. Bölümde Arya dışında istediğini elde edebilen ise sadece Varys oldu denebilir. Sonuç olarak baktığımızda biraz geçiş bölümü oldu gibi. Yine de Tower of Joy sahneleri dizinin ilerleyişi için önemli bir zıplama oldu. [/content] [item value="9"]Seneryo[/item] [item value="9"]Görsel[/item] [item value="9"]Ses[/item] [item value="10"]Oyunculuk[/item] [item value="10"]Site Puanı[/item] [/review]

This post have 0 [blogger]


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

recentcommentslide