-->

1 Nisan 2016 Cuma

ARROW: 4. SEZON 17. BÖLÜM İNCELEME

ARROW: "BEACON OF HOPE" İNCELEMESİ


[info title="SPOILER" icon="info-circle"] Uyarı: Aşağısı komple spoiler, lütfen bölümü izlemeyenler okumasın. [/info]


Olicity bitti, dizi kendine gelir artık derken klasik bir "damsel in distress" yani "git esas kızı kurtar" bölümü izledik. Yine de son 3-4 bölümden çok daha iyi olduğunu söylemem gerek. Daha iyi olabilirdi tabii ki ama buna da razıyım.

Aslında bölüm iyi başlamıştı. Ollie, Thea, Laurel ve Dig'in antreman sahnesi muazzamdı. Oliver'ın yaptığı Harry Potter göndermeleri de yerindeydi. Böyle biri olması gerekiyor Oliver'ın, komik ve eğlenceli. Zamanla oturacağını umuyorum. Dizinin bu bölümde bol komedi ögesine yer vermesi hoş olmuş. İçim daralmıştı ağlayan Felicity görmekten. Enteresan şekilde bu bölümde bir kere bile ağlamadı. Yukarıda "damsel in distress" dedim ama yine kendi başına bir şeyler yapmayı başardı. Keşke "gidip onu kurtarıyoruz hurraaaaa" muhabbetleri yerine Felicity ve Thea kendi başlarına halletselerdi bu problemi.

Bug Eyed Bandit'in mevzuya girişi çok iyiydi fakat o kadar robot arıyı hangi ara yaptı, o teknolojiyi nasıl geliştirdi hiç göstermediler. Binlerce küçük arının bir araya gelip oluşturduğu adam mesela, o neydi öyle Megazord gibi? O teknolojiyi nasıl yapıyorsun, ne zaman geliştiriyorsun? Bunlar bizlere verilmeliydi. Hatta yanlış görmediysem olayların gerçekleştiği günden bir gün önce çıktı hapisten. 1 gün içerisinde ordu şeklinde robot arı hazırlayabiliyor olması imkansız ve çok saçma.



Felicity'nin yokluğunda Curtis'in olaya dahil olması beni çok ama çok mutlu etti. Mr. Terrific olma yolunda ilk adımlarını attı. Çizgi romanda Mr. Terrific olarak uzun bir süre Justice League'in başında kahramanlara yardım etti. Normalde ciddi bir insan ama dizide komik bir karakter olması iyi olmuş. Bir an gözümde önümüzdeki Cisco ile yan yana gelseler neler olabileceğini canlandırdım ve sadece bu düşünce ile kahkaha attım. Olayları ünlü filmler üzerinden açıklaması iyiydi. Oliver'ın gereksiz trip atması da o kadar kötüydü. Enteresan şekilde Laurel son iki bölümdür harika. Bu da beni işkillendiriyor. Büyük ihtimalle önümüzdeki bölümlerde ölecek kişi Laurel. Bildiğiniz gibi ölmeye yakın karakterler izleyenlere daha sempatik şekilde gösterilir.

Laurel demişken, hala kanarya çığlığının görsel efekti olmaması beni delirtiyor. Supergirl dizisindeki ses dalgası efektinin aynısını görsek ne güzel olurdu. O kadar komik duruyor ki Laurel ağzını açmış şekilde hiçbir karizması yok. Zaten sesi de düşük veriyorlar belli bir desibelin üzerine çıkmaları yasak diye sanki süpürge çalışıyormuş gibi hissettiriyor. Kızcağız ölmeden önce ayarlayın şunları ya iyi hatırlayalım onu.

Bu arada Oliver ile aralarındaki ilişki bir enteresandı. Yanağını tuttuğunda ikisinin gözlerindeki bakışlar falan. Yoksa Laurel ölmeyecek ve her zaman olması gereken kendimizi parçaladığımız Green Arrow - Black Canary aşkı mı gerçekleşecek?



Green Arrow demişken, koskoca bölümde 2 tane ok atıldı sadece. Yahu en büyük olayı ok atmak olan kahramanın dizisinde 2 tane ok atmak nedir? Gerçekten Green Arrow dizisi izlediğimi hissetmiyorum artık, Agents of Shield'da bile daha fazla süper kahraman aksiyonu var ki o dizinin olayı diyalog. Artık Olicity geçmişte tatlı bir mazi olarak kaldığına göre dizinin performansı gittikçe artacaktır.

Yalnız önümüzdeki bölümlerde lütfen flashback sahneleri böyle olacaksa olmasın. O neydi öyle hiçbir şey anlamadım. Daha doğrusu o kadar kopuk ileriyor ki 3 haftadır mağaradalar ve ne olup bittiği hakkında hiçbir fikrim yok. O heykel niye alındı, nereye atıldı, heykel olmadan Reiter nasıl güçlendi? Çok böldüler, olmadı.

Çizgi roman göndermesi pek yoktu bu bölümde Arrow Cave harici. Onda da açıkçası aşağıdaki diyaloğu bekledim;


  • +
    Damian Darhk ve Malcolm sahnesi
  • +
    Bölümün genel olarak eğlenceli havası
  • +
    Curtis'in mevzuya dahil olması
  • -
    Felicity ve annesi arasındaki diyaloglar
  • -
    Mantık hataları

[review] [content title="1FilmDizi.Blogspot.Com.Tr" label="İyi"] Gerçek Ollie olsa muhabbeti uzatırdı şimdilik "sığınak" demekle geçiştirdi. Belki ilerleyen bölümlerde görürüz. Zaten Terrific sürekli olarak gelecekse dizinin tonu biraz daha açıklaşır istediğimiz gibi olur. [/content] [item value="7"]Seneryo[/item] [item value="7"]Görsel Efektler[/item] [item value="8"]Ses[/item] [item value="7"]Oyuncu Puanları[/item] [item value="7"]Site Puanı[/item] [/review]

This post have 0 [blogger]


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement

recentcommentslide